Eurosafe zoekt (oceaan)roeiers!

Vanuit alle hoeken van de wereld komen teams samen om dé unieke uitdaging aan te gaan. Het oversteken van de Atlantische Oceaan in een roeiboot. Eurosafe gaat deze uitdaging graag met jouw team aan tijdens The World’s Toughest Row.

Lees meer »

Verslag New York - Rotterdam

John Opmeer, Chris van Amersfoort, Gerhard ter Maat en Paul Kuiphof wilden 6.000 km van New York naar Rotterdam roeien. Ze vertrokken op 8 mei 2024, maar hebben na 10 dagen het moeilijke besluit moeten nemen de oversteek af te breken. Op dag 13 zijn ze van boord gehaald door het Italiaanse vrachtschip 'Grande Marocco' in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht.

Lees meer »

TE KOOP / FOR SALE: DOR12

We got a Marlin proof DOR12 built by Mark Slats for sale, she is immediately available including trailer and equipment (watermaker, manual watermaker, lifeboat, lifejackets, survival suits, oars and more) in Switzerland. She is in really good shape and we had a complete boat check done just after our crossing. She crossed the Atlantic twice and is a really great, safe and reliable boat, perfect for a pairs team.Please contact us under marina_hunziker@hotmail.com for further information.

Lees meer »

Roei! nummer 58: Oceaanroeien

In de Roei! nummer 58 van oktober 2023 items over de Pacific 2023 met Iris Noordzij, en de komende Atlantic 2023 met Hands Atlantic, Blue Atlantics en Out of the Blue (verder items over St Ayles Skiff roeien en de Maasrace). Download de .pdf!

Lees meer »

World’s Toughest Row – Pacific 2023!

12 juni 2023 startte de World’s Toughest Row – Pacific, een roeitocht van 4.500 km over de Stille oceaan van Monterey Harbour, Californië naar Hanalei Bay, Kauai. We volgden team Ohana met aan boord Iris Noordzij

Lees meer »

Verslag oversteek Team Neal Marsh

Op woensdag 6 april 2022 rond 13:30 uur lokale tijd vertrok Team Neal Marsh vanuit Portimão (Portugal) voor de circa 5.700 km lange Atlantische oversteek naar Frans-Guyana in Zuid-Amerika. Onder leiding van Ralph Tuijn - die zijn 11e oversteek maakt - roeit Nederlander Simon van der Hoek mee (Atlantic Rowing).

Lees meer »

Atlantic Rowing bijna van start!

De volgende Nederlandse oceaan challange gaat bijna van start! Simon van der Hoek vertrekt één deze dagen voor zijn uitdaging 'Atlantic Rowing'. Hij vertrekt als mede bemanningslid van de het internationale team Neal Marsh onder de deskundige leiding van Ralph Tuijn die aan zijn 11e oceaanoversteeek begint! De boot Rose uit 2017 maakte al 7 succesvolle oveaanoversteken, en is afgelopen week omgedoopt naar 'Neal Marsh' vanwege het recente overlijden van Ralph's goede vriend Neal. Vandaag is de boot te water gelaten in Portimao, Portugal. Oceaanroeien.info gaat de 'Team EUS' oversteek volgen en zal regelmatig een update geven! 

Lees meer »

Roei! De oceaan over

In het roeiblad Roei! nummer 48 van februari 2022 aandacht voor de oceaanoversteek van Row for Impact en Team  Migaloo! Ook abonnee worden? Voor slechts € 35,- per jaar valt het blad 6 x per jaar op je deurmat! Klik hier >>

Lees meer »

Verslag #TWAC2021!

Vrijdagavond 25 februari 2022 is na 75 dagen, 10 uren en 6 minuten het laatste team - Prowject X - gefinisht, waarmee de TWAC2021 ten einde is gekomen. We sluiten deze blog hiermee af, en starten binnenkort een nieuwe voor het volgen van Atlantic Rowing!

Lees meer »

Team Migaloo gefinisht!

Team Migaloo is gefinisht! Op 8 februari om 8:02 uur lokale tijd (13:02 uur NL tijd) kwamen ze na 2.845 NM roeien over de finish na 58 dagen, 1 uur en 11 minuten! Proficiat voor deze toppers!!

Lees meer »

Row for Impact gefinisht!

Row for Impact is gefinisht! Op 24 januari om 16:23 uur lokale tijd (21:23 uur NL tijd) kwamen ze na 2.780 NM roeien over de finish na 43 dagen, 8 uren en 28 minuten! Proficiat voor deze toppers!!

Lees meer »

Roei! Zonder dollen

In het roeiblad Roei! nummer 47 van december 2021 aandacht voor het boek 'Zonder dollen' van Astrid Janse. Ook abonnee worden? Voor slechts € 31,- per jaar valt het blad 6 x per jaar op je deurmat! Klik hier >>

Lees meer »

Artikel Row for Impact CD228

In het magazine Cornelis Douwes van de vereniging van oud-leerlingen van Maritiem Instituut Willem Barentsz (Terschelling) staat in editie 228 van december 2021 een uitgebreid artikel over Row for Impact! 

Lees meer »

De start van TWAC 2021!

Vanaf 10:45 uur lokale tijd (11:45 uur Nederlandse tijd) starten 36 teams uit 13 verschillende landen aan hun Atlantische roeiavontuur! Bijna 5.000 km roeien van La Gomera naar Antiqua! We gaan onze Nederlandse teams Row for Impact (nummer 21) en Team Migaloo (nummer 25) volgen! De start is live te zien via Facebook en de boten zijn te volgen via YB Races! 

Lees meer »

Nog één week tot TWAC 2021......

Over precies een week gaat de Talisker Whisky Ocean Challange 2021 van start! Voor onze Nederlandse teams Row for Impact en Team Migaloo is de spannende 'Inspection' day inmiddels achter de rug. De organisatie controleert dan alle materiaal & inventaris van de boot! Beide teams zijn nu echt klaar voor de start, en kunnen nog een week ontspannen gaan aftellen naar het grote avontuur! De start is volgende week live te volgen via de Facebook pagina van Atlantic Campaigns! #StayTuned #TWAC21 

Lees meer »

Nog 2 weken tot TWAC 2021!

Over precies twee weken valt op La Gomera het startschot voor de 38 teams die de 5.000 km lange Talisker Whisky Atlantic Challenge 2021 gaan roeien! Onder de deelnemers 3 Nederlandse dames - Row for Impact - en 2 Nederlandse heren - Team Migaloo! De dames reden zelf met de 'Queen of Hearts' achter op de trailer naar Cádiz en zijn inmiddels via twee ferry overtochten gearriveerd op La Gomera, de heren hebben hun 'Jan Martens' in een container op transport naar La Gomera gezet en reizen zelf vandaag naar La Gomera. Uiteraard gaan we onze landgenoten volgen tijdens hun laatste voorbereidingen tot de start en tijdens de oversteek!  

Lees meer »

Guus van Wechem overleden

Gisteren ontvingen we het verdrietige nieuws over het overlijden - op 2 november - van Guus van Wechem, medeoprichter en voorzitter van Dutch Coastal Rowing. We wensen zijn vrouw, kinderen, verdere familie, familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit grote verlies. Guus kon deze oneerlijke strijd helaas niet winnen... 

Lees meer »

Oceaanroeien in Roei!

In de Roei! nummer 46 van oktober 2021 maar liefst 2 items over oceaanroeien! Nog geen abonnee? Voor slecht € 31,- per jaar rolt de Roei! zes keer per jaar in je brievenbus, klik hier >>

Lees meer »

Dutchess of the Sea gediskwalificeerd

Vrijdagavond 5 februari kwam via de Facebookpagina van Atlantic Campaigns het bericht dat de Dutchess of the Sea zijn gediskwalificeerd. Op Facebook vroegen velen zich af waarom precies. later op de avond volgde de uitleg in de Stentor en een verklaring van Atlantic Campaigns. En de Dutchess kwamen zelf ook met een verklaring. Een bijna onschuldige handeling op een dag - halverwege de oversteek - dat echt alles tegen zat, en bedoeld om de negatieve stemming om te buigen naar een positieve kostte hen helaas de klassering. De organisatie blijft echter achter de Dutchess staan, en geeft ze alle support, zoals te lezen valt in hun verklaring. De diskwalificatie doet dan ook helemaal niets af aan de enorme prestatie die ze hebben geleverd! 

Lees meer »

Dutchess of the Sea zijn gefinisht!

De Dutchess of the Sea zijn gefinisht! Na 54 dagen, 20 uren en 12 minuten kwamen Astrid Janse, Bela Evers, Desiree Kranenburg en Remke van Kleij op 5 februari even na 3:00 uur 's nachts aan op Antigua, en zijn daarmee het tweede Nederlandse damesteam die een oceaan overroeiden! Ze zijn 4e geworden in het damesklassement, 15e in de race klasse en 10e in de 'fours'. Van de 21 deelnemende boten werden ze 16e! Wat een geweldige prestatie!!

Lees meer »

Verslag TWAC 2020

Oceaanroeien.info is in juni 2021 opgericht. Tot die tijd publiceerde sloeproeien.nl nieuws over de Nederlandse oceaanroei(st)ers. Voor het verslag van TWAC2020 klik hier >>

Lees meer »

Atlantic Dutchesses zijn gefinisht!

De Atlantic Dutchesses zijn gefinisht! Na 43 dagen, 4 uren en 56 minuten kwamen onze Oranje Leeuwinnen op 24 februari 2021 aan op Antigua, en zijn daarmee de eerste Nederlandse dames die een oceaan overroeiden! Ze zijn 1e geworden in het damesklassement, 6e in de race klasse en 6e in de 'fours'. Van de 21 deelnemende boten werden deze kanjers 7e!! Wat een mega prestatie! 

Lees meer »

Mark Slats en Kai Wiedmer schrijven historie!

Mark Slats en Kai Wiedmer schrijven historie tijdens de Talisker Whisky Atlantic Challenge 2020. Team Row4Cancer, bestaande uit Wassenaarder Mark Slats (43) en Rotterdammer Kai Wiedmer (25), heeft op de Atlantische oceaan het onmogelijke mogelijk gemaakt tijdens hun deelname aan de Talisker Whisky Atlantic Challenge! Vanochtend, 14 januari, om 9.50 uur Nederlandse tijd kwamen Mark en Kai na 32 dagen 22 uur en 13 minuten als eerste aan in Nelson’s Dockyard English Harbour, Antigua. Hiermee hebben zij een nieuw Guiness wereldrecord op hun naam geschreven. Ze verbeteren het staande record in het pairs-segment hiermee met 5 dagen. Maar belangrijker nog, zezijn als overall winner de finish gepasseerd! Dit was ook het doel, dat ze zich vooraf gesteld hadden en laten hiermee de 10 viermansboten ver achter zich. Een bovenmenselijke prestatie. “Het was afzien op bepaalde momenten, echt loodzwaar”, aldus Mark “maar ik had geen betere teammaat kunnen hebben en dat terwijl we elkaar nog maar ruim een jaar kennen. We hadden dezelfde ambitie en zijn er keihard voor gegaan! Deze overwinning draag ik op aan mijn moeder.” Voor beide mannen springen er twee highlights uit. Kai begint “we zijn een super team, geweldig om zo’n ervaring met iemand te kunnen delen, elkaar te kunnen motiveren om door te gaan, zeker in moeilijke tijden en er is geen onvertogen woord gevallen.” “En daarnaast zeker de grote hoeveelheid wildlife om onze boot. Fenomenaal, gister nog een marlijn van 4 meter!” grijnst Mark. “Dan vergeet je meteen de uitdagende kanten van de race: het wakker worden voor je volgende shift, de bloedverziekende hitte, de tegenwind, de dwarse golven, de oceaan die soms aanvoelde alsof je door dikke stroop roeit.”

Lees meer »